Forside
Hovedsider
Biografier
Pink Floyd diskografi
Kontakt
Sitemap

Vidste du at Comfortably Numb alene i officielle udgivelser, er udgivet langt over 20 gange?

Og her tæller jeg kun Pink Floyds og medlemmernes egne. Jeg tæller ikke coverbands med, men når Waters eller Gilmour har udgivet noget livemusik, så tæller det med her.

Jeg vil påstå, uden at have talt virkelig efter, at det er det nummer der er spillet mest og udgivet flest gange af alle Pink Floyds numre. Jeg ved at "Dark Side of the Moon" er spillet meget ofte - fra ende til anden. Stadig kan jeg ikke komme på noget enkelt nummer, der er spillet og udgivet oftere. Ret mig hvis jeg tager fejl.

En del versioner er liveoptagelser og andre bare genudgivelser. Dem er der stinkende mange af.
For eksempel tæller jeg den oprindelige CD (Vinyl) fra 1979 som en og filmen fra 1982 som nummer to. Det er grundlæggende den samme version (Er det ikke?). Også når der er lavet opsamlingsplader så som Echoes, har jeg talt den med. Igen er det vel samme version. Og så videre.

Årstal Cover Beskrivelse
1979 1. The Wall CD

Originalen som den blev besluttet at udgive den oprindeligt. Oprindeligt på vinyl.

For ikke at gå i for mange detaljer, så har jeg valgt ikke at tælle både vinyl og CD ligesom jeg længere nede på siden heller ikke tæller både VHS og DVD med. Det kunne jeg selvfølgelig gøre, men så kommer vi op på væsentligt flere udgivelser.

1983 2. Biografpremiere i 1982 og udgivet på VHS i 1983.

Næsten den samme version som på pladen. Der er vist noget med Wright's keyboard er mixet ud lige før den sidste solo.

Så er jeg dog lidt i tvivl om hvor mange versioner jeg skal regne det her for. Som du nok kan se er der to forskellige covers. Det er akkurat den samme film der er i boksene, men de udgav den to gange. Jeg ved at det er den samme film uden nogen "remaster" redigering, for min dvd-afspiller havde et problem et betemt sted, og det var præcis samme fejl på begge skiver. Jeg tæller den kun med en gang her.

1988 3. Live på A Delicate Sound of Thunder

En frisk start på det gamle band. Uden Waters drager de på turne og det afstedkommer denne live-CD, der blev udgivet i november 1988.
Selvfølgelig spiller de også Comfortably Numb.

1989 4. Selvfølgelig kom A Delicate Sound of Thunder også på VHS. Det gjorde den i juni 1989. Den er dog aldrig blevet udgivet officielt på DVD, så hvis du finder den digitalt, er det en piratudgave.
1990 5. Live på Live in Berlin Waters store show.
Det er jo ikke Gilmour på guitar her, men det er jo Waters, så det tæller som en officeil udgivelse og ikke en coverversion.

Denne udgivelse er på CD, optaget i 1990 og udgivet kort tid efter.
Flere år senere, 1996, kom den så på VHS og senere på DVD. Senere igen kom den så endnu en gang på DVD, men denne gang med "DTS 5.1 Surround Sound". De to kommer vi til om lige om lidt.

1992 6. En opsamlingsboks. Det må være den første, men BESTEMT IKKE den sidste Shine on boxen

Det er ikke alle Pink Floyds plader, der er i denne boks, men den vi er interesseret i her, er jo også kun The Wall, og den er med i kassen. Så her tæller vi en til udgivelse, selvom den ikke bidrager med noget nyt lyd - jeg tvivler på at de overhovedet har gidet remaster lyden. Ærligt indrømmet, så har jeg aldrig købt boksen.

1995 7. Live på cd P U L S E

Af mange bliver denne udgivelse betragtet som den bedste liveudgave af dem alle, men den diskussion skal vi ikke tage her. Mange år senere udkom denne koncert på DVD, men hvad jeg kan læse og høre, så er det ikke samme optagelse på CD og DVD. Så jeg tæller DVD'en som endnu udgivelser når vi kommer til den (2006).

1996 8. Live på Live in Berlin Nu med billede på.

Denne udgivelse er selvfølgelig også optaget i 1990 men mig bekendt først udgivet i 1996. Jeg kan godt huske forkert, men under alle omstændigheder tæller jeg den med som endnu en udgivelse. Den kom vist først på DVD i 2003.

Senere kom den så igen på DVD men denne gang med "DTS 5.1 Surround Sound". Den tæller jeg med længere nede.

2000 9. Live på Is There Anybody Outthere?
Første gang Comfortably Numb bliver spillet live, må have været til de 31 The Wall koncerter dengang i 1980/1981, som så bliver udgivet her i år 2000.
2001 10.
11.
Waters version på In the Flesh - live

Denne version er udgivet på både CD og DVD, men det er mig bekendt samme indspilning. Skal man så tælle det som en eller to udgivelser? Man skal tælle den for to, da vi skulle betale for begge versioner.

2002 12. Echoes
Atter den originale indspilning fra 1979, men genudgivet for at få lidt flere penge ud af os stakkels små fans.
Her kan det måske bemærkes at salget af denne CD steg med 1.343 procent, i 2005 efter Pink Floyds liveoptræden ved Live8.
2002 13. Fremført og sunget af Gilmour, med hjælp fra Robert Wyatt, på In Concert
2002 14. Sunget af Bob Geldof på In Concert 2002 dog optaget en anden aften end da Robert Wyatt sang.
2004 15. Så udgiver vi lige Live in Berlin igen, men denne gang i DTS 5.1 Surround Sound.
2005 16.Genforeningen på Live 8 . Det må næsten være den ultimative genudgivelse det her. Det er IKKE originalindspilningen fra 1979. Ej heller fra de oprindelige koncerter i 1981/1982. Derimod alle fire Pink Floyd medlemmer sammen - det bliver ikke større.
2006 17. P U L S E

Og Live på DVD, adskillige år efter koncerten var kommet på CD og efter rigtig lang tid i teknikker-rummet. Den skulle have været ude i 2005 og det er også det, der står på DVD-coveret, men den kom altså først i juli 2006.

Mig bekendt ikke den samme version som på CD'en.

Jeg bør ikke nævne det, da den diskussion har kørt i årevis, men mange betragter denne udgave af Comfortably Numb som den bedste af dem alle - hov så nævnte jeg det alligevel.

2006 18. Live and in Session. The AOL sessions blev de også kaldt. Wright og Gilmour synger i fællesskab.

Den er vist svær at få fat på denne DVD, men er ikke destomindre en officiel udgivelse. Nogle af numrne på DVD'en er vist kommet med på "Live in Gdansk" men ikke Comfortably Numb.

2007 19. Oh by the Way "Vi skal lige have lidt flere penge ud af de naive fans, så vi udgiver lige de samlede værker".(En gang til)
Intet pænt kan siges om denne udgivelse, men det giver et hak mere i "Comfortably Numb-skæftet" for samlingen indeholder selvfølgelig The Wall
2007 20. Sunget af David Bowie på Remebmer that Night. Når nu Bowie var inde og synge Arnold Layne, kunne han jo ligeså godt synge et nummer mere. Tak for det David og David.
2007 21. Sunget af Gilmour og Richard Wright på Remeber that Night. Ikke optaget samme aften som ovenstående med David Bowie, men optaget samme sted.
2008 22. På Disc 2, som er en cd, er koncerten optaget Live i Gdansk og sidste nummer på skiven er selvfølgelig Comfortably Numb.
2008 23. Disc 3 der så er en DVD, er det igen koncerten fra Gdansk bare med billeder nu. Her er det lidt pinligt nu, men jeg mener ikke at han spillede dernede mere end en aften.(Det pinlige er at jeg ikke er sikker), og i så fald er det samme indspilning som ovenfor.
2008 24. På Disc 4, som igen er en DVD er det ikke optaget i Gdansk, men derimod optagelser fra 2006 The Mermaid Theatre i London, hvor han altså også spillede Comfortably Numb.

På denne DVD er der de føromtalte AOL-sessions, dog ikke Comfortably Numb.

2011 25. "Japansk" tryk Vinyl Single Box

Hvad skal jeg sige? Man kunne, kan stadig nogle steder, købe en lille æske med tre vinyl singler i. Kun ægte nørder kunne være dumme nok at smide penge efter sådan noget bras... jeg har den.

En af skiverne havde så Comfortably Numb på A-siden og Hey You på B-siden.
Coveret er fyldt med østerlandske skrifttegn, som jeg gætter på er japanske, men sikker er jeg ikke.

2011 26.
27.
Alle Roger Waters samlede udgivelser genudgivet... nåja ikke alle, men en del af dem. Han har ikke "Live in Berlin" med, hvilket kunne have givet os undnu et hak i skæftet, men han har "Live in the Flesh" både som DVD og CD hvilket giver to gange Comfortably Numb.
2011 28. Opsamling Discovery

Igen en opsamling eller rettere en samlet udgivelse af alle deres plader
Vi havde "Shine On" i 1992 og "Oh by the Way" i 2007 men det er ikke godt nok, så her i 2011 udkomer atter en remaster samling. Det tæller for endnu en udgivelse, selvom det stadig er samme version som den originale fra november 1979

2011 29. Opsamling A foot in the Door

Igen er det en gammel optagelse de genanvender. Her siger de at den er remasteret, hvilket den vel også er, men det er stadig samme version som den originale fra november 1979

2012 30. The Wall Remaster Disc 2 (cd)

Taget fra The Wall Immersion box

Igen den originale plade fra 1979, i ny flot indpakning og en der har remasteret lidt ekstra bass på.

2012 31. Is There Anybody Outthere? Remaster Disc 4 (cd)

Også fundet i The Wall Immersion box

Her det så en genudgivelse af "Is there Anybody Outthere?" og hvor meget en "remaster" giver af forskel, når man tænker på at det kun er ca.12 år siden de udgav denne liveplade, er ikke til at sige.

2012 32.
33.
34.
Disc 6 (cd) Demo i tre udgaver!

Stadig fra The Wall Immersion box

Remaster Disc 6 (cd) er "demobåndene" fra før The Wall blev til. Her kan vi finde "moderen" til alle disse udgivelser.
Vi ved jo alle at det egentlig var et Gilmour nummer, som de så fik flettet ind i Waters store projekt. Her har vi så Gilmours demo, som jeg antager han er kommet med til de andre i gruppen, for at få deres mening om. Dermed en meget spændende udgave, på denne snart meget lange liste. Uden Gilmours demo, var denne liste aldrig blevet til noget, så havde vi aldrig kendt det nummer.

Ud over det, er der to andre "forstadier" til nummeret som vi kender det i dag. Og de er ikke så elendige faktisk. De hedder "The Doctor" og teksten er anderledes, og baggrundsbilledet er anderledes.

Så i alt er der 3 versioner her på denne skive alene.

2013 35. Nu også på 121212, sjovt nok optaget 12. december 2012

Det er et velgørenheds show, til gavn for ofrene for orkanen Sandy, hvor Waters deltog. Her spiller han blandt andet Comfortably Numb

2015 36.
37.
Så kom Waters mangeårige turnee på DVD, Blue-ray, CD og sågar på vinyl.

Da det er de færreste der køber mere end en af disse fire udgaver, vil jeg vælge at tælle det her som en omgang Comfortably Numb.
Nah. Jeg vil tælle det som to udgaver af nummeret, for der er jo ekstra materiale på den her Blue-Ray. Den fantastiske aften i 2011 hvor Gilmour kom med en "gæsteoptræden", og velsignede verden og Waters' turnee med sin guitar.

2017 38.
39.
40.
Så kom året 2016 hvor Gilmour genbesøgte Pompeii og velsignede verden (Italien i hvert fald) med to liveoptrædender. Hvis man køber "De Luxe" udgaven, og det gør en ægte Pink Floyd fan. (Nørden køber vinyl, men det kommer vi tilbage til.) og i den box er der 2 CD'er og 2 Blue-ray/DVD'er.
Selvfølgelig afslutter han koncerten med Comfortably Numb, så med både CD og Blue-Ray er det "to hak i skæftet". Der sågar en, i hvert fald på papiret, forskel på 18 sekunder på de to udgaver. (Har ikke haft tid til at nørde igennem om der egentlig er forskel.
Som om det ikke var nok, så er der også en udgave i ekstramaterialet, hvor Jon Carin synger. Det er så fra tidligere på turneen og er optaget i Sydamerika.
Og så var der lige vinyludgaverne, som jeg nævnte. Skal de tælles med? Man kan købe CD'er og DVD'er og Blue-ray og så også vinyl. Det er et valg og ikke flere nyudgivelser, så jeg tæller ikke dem som ekstra udgivelser.

Nåh, hvor mange fik du talt det til? Har jeg glemt nogle? skriv gerne til mig hvis det er: pinkfloyd@pinkfloydhyldest. (tilføj selv dk - jeg er træt af spam.)
Det skal måske lige tilføjes at denne side er sidst opdateret december 2017. Lige nu er Waters i fuld gang med sin "Us + Them" tour. Mon ikke den efterfølges af en CD og DVD udgivelse? Så må vi tælle videre.

Jeg får det til 40 udgivelser af samme nummer.
Det sjove er, at det først rigtigt tager fart efter år 2000. Det er bemærkelsesværdigt, som man siger, at alle går bort fra medier som CD og DVD, og at folk hellere vil downloade eller streame deres musik, så eksploderer udbudet.
Fra 1979 til 1999 - altså 20 år - er nummeret, i følge min liste, udgivet 9 gange, men de følgende 18 år er vi allerede oppe på 31 udgivelser mere.

Jeg har selv bidt mærke i hvor mange gange Gilmour har udgivet Comfortably Numb. Mand! han må have spillet det nummer mange gange. Først de 31 The Wall shows, så i slutfirserne da Pink Floyd drog på turnee første gang. Og i start halvfemserne da de drog på turnee igen. Så siden da han selv tog på turnee efter sin 60 års fødselsdag. Jo, han har spillet den mange gange... og alligevel spiller og synger forkert, da han gæsteoptræder i London i 2011 med Waters (Vi er alle mennesker)

Som alle andre der laver hjemmesider, vil jeg også gerne høre din mening om pinkfloydhyldest.dk.
Vær rar at skrive et par ord i min gæstebog
[ Skriv i min Gæstebog ] - [ Læs min Gæstebog]
Eller skriv direkte til mig pinkfloyd@pinkfloydhyldest. (tilføj selv dk - jeg er træt af spam.)

eXTReMe Tracker