Forside
Hovedsider
Biografier
Roger Waters diskografi
Kontakt
Sitemap

The Wall Live in Berlin

Optaget live i Berlin fredag d.20. og lørdag d.21.juli 1990

Koncerten kom på CD kort efter og på VHS 1996. Først i 2003 kom den på DVD.
Jeg synes at de er meget fedtede med ekstra materiale. Der er så meget plads på sådan en DVD og der er så mange ting at vise og fortælle om den koncert, at jeg synes at det ekstra materiale der er med, er for tyndt. Ikke engang alternative kameravinkler er lagt med ind.
Det grundlæggende er jo selve koncerten - det er jo nogle år siden man var dernede i Berlin. Jeg har ikke opdaget nogen forskelle, så jeg antager at lydsiden på CD'en og DVD'en er de samme.

"Jeg var dér!" Dét er jeg stolt af at kunne sige. Da jeg kom hjem var der flere der sagde ".. var du der nede ? Det må have været fedt!"
Helt ærligt var det altså ikke så fedt der hvor jeg stod. Og helt ærligt er den musikalske gevinst ved denne ekstra opførsel af megasucceen ret begrænset.
For at "bevise" at jeg ikke er alene om denne opfattelse, har jeg skrevet en artikel fra B.T. af, som du kan læse her:

Jeg er en stor fan af Waters - han er uovertruffen - men dette projekt var mere end han kunne styre. Det blev så heller ikke bedre af at han selv sang på så mange numre som han gjorde. Dét har han simpelthen ikke stemmen til!

Koncerten blev arrangeret af Waters (Selvfølgelig) og en 72 årig brite Leonard Cheshire, som en støttekoncert for "Memorial Fund for Disaster Relief".
Der er vist noget om at Waters havde svoret, at han aldrig ville opføre The Wall mere, medmindre lige det skulle være, hvis Berlin-muren faldt. Det gjorde den jo så i 1989.
Så i Berlin begyndte man et større oprydningsarbejde. Potsdamer Platz var et stort ingenmands land midt i byen, som mig bekendt havde stået urørt hen siden anden verdenskrig. Østtyskerne havde ladet området ligge øde, så det var lettere at få øje på,og derefter skyde, dem der prøvede at flygte over muren. Området blev nu "minerydet" for bl.a. ammunition og evt. granater fra krigens tid. Nåhja, og så skulle man lige lede efter Hitlers førebunker, som altså ikke lå dér
Så var der i hvert fald plads til denne mastodontkoncert.
Skulle du komme til Berlin i dag og vil se området, bliver du nok skuffet. Det er ikke lige til at se hvor denne koncert blev afholdt, for området er blevet kraftigt bebygget. Skulle du insistere på at finde området, må jeg præcisere at det egentlig var mellem Potsdamer Platz og Pariser Platz med indgang fra bl.a. Leipziger Platz. Scenen lå et sted mellem førerbunkeren og Holocaust Mahnmal hvor der i dag er en gade der hedder "In den Ministergärten"

Her til venstre er det kort der var på bagsiden af billeten og til højre et luftfoto af hvordan stedet ser ud ca. 20 år efter.

Øverst på billedet og kortet er Brandenburger Tor, og dér hvor indgang B var i 1990 er egentlig Potsdamer platz

Showet blev optaget fredag d.20. og lørdag d.21.juli 1990. Endelig kommer det officielt frem hvad vi der var i Berlin vidste (Jeg har i hvet fald aldrig hørt det nævnt før): Man har taget dele af generalprøven om fredagen og klippet ind med liveoptagelserne om lørdagen. Dele af showet var de selvfølgelig tvunget til at gøre det med, da strømmen og dermed musikken røg to gange. Jeg har dog stærkt på fornemmelsen, at de også har gjort det med andre numre, for at få et bedre resultat.
I hvert fald har de redigeret en del med lyden, for det der blev sendt live den aften, var rent ud sagt rædselsfuldt. De gutter Waters havde samlet op på-parkeringspladsen-nede-bag-Brugsen (The Band kalder de sig vist) havde virkelig ikke stemme til at synge med. De er blevet mikset ud på både pladen og DVD'en -Tak for dét!
Desværre er der også andre ting der ikke helt hænger sammen. Mest tydeligt er det under "The Trial" hvor alle render rundt og synger uden mikrofoner. Nu man ser det på DVD kan man virkelig se at de ikke har nogen mikrofoner.
I den dokumentarfilm der er med på DVD'en siges det at noget fra "The Trial" er optaget endnu senere, fordi original optagelserne bare ikke var gode nok, og det forklarer jo det med de manglende mikrofoner.

Som et andet eksempel husker jeg fra den gang at Joni Mitchell sang forkert - hvilket man ikke kan se eller høre i dag.
Hvis man for den kunstneriske værdi har valgt at tage det bedste fra de to opførsler (Fredag og lørdag) kunne man i det mindste på DVD'en vise hele sandheden -som ekstra materiale.

Sinead O'Conner blev kraftigt uvenner med Waters den aften. Og ifølge O'Connor skete der det, at under hendes fremførelse af Mother, faldt mikrofonerne ud.
Som nævnt ovenfor, havde de optaget showet dagen før. Tydeligvis var teknikkerne parat til en situation som denne, så de forventede at O'Conner ville mime, og så afspillede de optagelsen fra fredagen.
Her er et citat fundet online:

“I cannot bear Roger Waters, and I’ll tell you why. Hundreds of thousands of people spent a week’s wages, if not nearly a month’s, for what’s billed as a live show. The day before, they rehearsed all the lights and the explosions and pyrotechnics and all the wankdom you wouldn’t need if you had confidence in the music. They tell us that they’re recording the soundcheck.”

“So the next day, I go on stage to sing live – and this happened to a number of artists – and my mic is not working. And on comes a playback of yesterday’s recording. So I’m forced to stand there and mime. I don’t like lying to an audience, so as soon as I got offstage, I saw Roger and chased the cunt to beat the shit out of him. He was quite agile, as I remember.”

Waters har selvfølgelig en anden version, men det korte af det langer er, at de to ikke var særligt gode venner efter dette show.

Lidt facts om showet:
Scenen var 168 m lang. 25 meter på sit højeste sted. 130 tons stålrør blev brugt til konstruktionen af den.
2.500 mursten i plastic a 1,5 x 0,75 m. Hver sten vejede 9 kilo og der var 50 mand til at opbygge muren under koncerten.
To 45 meter høje bygningskraner førte 2 oppustelige dukker. Et stk skolelærer på 35 meter i højden / 32 meter mellem håndfladerne og et svin med et hoved på 16 meter. Kranerne fik hjælp til at styre dem af 40 mand med liner.
Showet brugte 5.000 kilowat.
Der var vurderet til at være op imod 300.000 gæster. Desværre var ikke alle betalende - kun de ca. 200.000. De sidste ca. 100.000 slap ind da sikkerhedsvagterne opgave presset og hegnet væltede

Af store navne der var med kan nævnes :
Sinead O'Conner, Cindy Lauper, Bryan Adams, Van Morrison, Scorpions, Paul Carrack, Thomas Dolby, Marianne Faithfull, Joni Mitchell og Jerry Hall.
Mindre kendt men meget større er Die Rundfunk Orchestra og den Sovjetiske hærs militær orkester. Tilsammen er det ca. 150 mand !

En sjov detalje, som jeg først lærte mange år senere, handler om starten af showet.
De første der optræder, er Scorpions. De kommer kørende ind på scenen i en limousine.
Det jeg så lærte her mange år senere, er at det var et ry Scorpions havde tillagt sig cirka 5 år tidligere, nemlig 31. august 1985 da de skulle lukke The Green Festival på Oakland Coliseum Stadium i Californien. En vurdering siger at der er 45 meter fra deres omklædningsrum til scenen, men frem kører 2 limousiner, for at køre Scorpions med stil til scenen.
“What do you expect us to do?” spørger guitaristen Rudy Schenker. “Walk?!”
Derfor ankom de også med stil til scenen i Berlin.

Herunder kan du læse sangteksterne selvom de selvfølgelig ikke kan være særligt overraskende - det er selvfølgelig "The Wall" lige bortset fra det sidste nummer "The Tide is Turning" som jo er fra "K.A.O.S."
Ud for hvert nummer står der så hvem der medvirker på lige netop dét nummer.


Numre på denne plade

"In the Flesh?" [3'17] Scorpions

Are you ready ?

So ya
Thought ya
Might like to go to the show
To feel the warm thrill of confusion
That space cadet glow
Tell me is something eluding you, sunshine?
Is this not what you expected to see?
If you wanna find out what's behind these cold eyes
You just have to claw your way through the disguise.

"Lights! Turn on the sound effects! Action!"
"Drop it, drop it on... drop it on them!!!!!"

"The Thin Ice" [2'28] Ute Lemper og Roger Waters

Ute Lemper og Hr. Waters optaget senere på aftenen Momma loves her baby
Daddy loves you too.
and the sea may look warm to you babe
And the sky may look blue
Ooooh Baby
Ooooh baby blue
Oooooh babe.

If you should go skating
on the thin ice of modern life
Dragging behind you the silent reproach
of a million tear-stained eyes
Don't be surprised when a crack in the ice
appears under your feet.
You slip out of your depth and out of your mind
with your fear flowing out behind you
as you claw the thin ice.

"Another Brick in the Wall Part 1" [3'41] Roger Waters

Waters i en helikopter (Ikke optaget dén aften)
Daddy's flown across the ocean
leaving just a memory
A snapshot in the family album
Daddy what else did you leave for me?
Daddy, what d'ya leave behind for me?!?
All in all it was just a brick in the wall.
All in all it was all just bricks in the wall.

Oi !
"You! Yes, you! Stand still laddy!"

"The Happiest Days of our Lives" [1'20] Joe Chemay, John Joyce, Stan Farber, Jim Haas og Roger Waters

When we grew up and went to school
there were certain teachers who would
hurt the children in any way they could
Cindy Lauper - en livlig dame By pouring their derision
upon anything we did
exposing every weakness
however carefully hidden by the kids
But in the town, it was well known
when they got home at night
their fat and psychopathic wives would thrash them
within inches of their lives.

"Another Brick in the Wall part 2" [3'56] Cindy Lauper

We don't need no education
We don't need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave those kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.

We don't need no education
We don't need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.

"Wrong, Do it again!"
"If you don't eat yer meat, you can't have any pudding
How can you have any pudding if you don't eat yer meat?"
"You! Yes, you behind the bike sheds, stand still laddy!"

"Mother" [5'32] Sinead O'Conner

Mother do you think they'll drop the bomb?
Mother do you think they'll like this song?
Mother do you think they'll try to break my balls?
Oooh aah, Mother should I build the wall?
Mother should I run for president?
Mother should I trust the government?
Mother will they put me in the firing line?
ooh Ma, this is just a waste of time.

Hush now baby, baby, don't you cry.
Mother's gonna make all of your nightmares come true.
Mother's gonna put all of her fears into you.
Mother's gonna keep you right here under her wing.
She wont let you fly, but she might let you sing.
Mama will keep baby cozy and warm.
Ooooh baby ooooh baby oooooh baby,
Of course mamma's gonna help build the wall.

Mother do you think she's good enough -- for me?
Mother do you think she's dangerous -- to me?
Mother will she tear your little boy apart?
Oooh aah, Mother will she break my heart?
Sinead O'Connor optaget fredag aften
Hush now baby, baby don't you cry.
Mama's gonna check out all your girl friends for you.
Mama won't let anyone dirty get through.
Mama's gonna wait up until you get in.
Mama will always find out where you've been.
Mama's gonna keep baby healthy and clean.
Ooooh baby oooh baby oooh baby,
You'll always be baby to me.

Mother, did it need to be so high?

"Goodbye Blue Sky" [2'48] Joni Mitchell

"Look mummy, there's an airplane up in the sky"

Did you see the frightened ones?
Did you hear the falling bombs?
Did you ever wonder why we had to run for shelter when the
promise of a brave new world unfurled beneath the clear blue sky?

Did you see the frightened ones?
Did you hear the falling bombs?
The flames are all gone, but the pain lingers on.

Did you see the frightened ones?
Did you hear the falling bombs?
Did you ever wonder why we had to run for shelter when the
promise of a brave new world unfurled beneath the clear blue sky?

Goodbye, blue sky
Goodbye, blue sky.
Goodbye.
Goodbye.
Goodbye.

Goodbye, blue sky
Goodbye, blue sky.
Goodbye.
Goodbye.
Goodbye

"The 11:15 from Newcastle is now approaching"
"The 11:15 arrival from Newcastle...."

"Empty Spaces" [2'07] Bryan Adams og Roger Waters

What shall we use
to fill the empty spaces
where waves of hunger roar?
Shall we set out across this sea of faces
in search of more and more applause ?

Shall we buy a new guitar ?
Shall we drive a more powerful car ?
Shall we work straight through the nights ?
Shall we get into fights ?
Leave the lights on ?
Drop bombs ?
Do tours of the East ?
Contract diseases ?
Bury bones ?
Break up homes ?
Send flowers by phone ?
Take to drink ?
Go to shrinks ?
Give up meat ?
Rarely sleep ?
Keep people as pets ?
Train dogs ?
Race rats ?
Fill the attic with cash ?
Bury treasure ?
Store up leisure ?
But never relax at all
with our backs to the wall ?

Bryan spiller op... "Young Lust" [3'29] Bryan Adams

I am just a new boy,
Stranger to this town.
Where are all the good times?
Who's gonna show this stranger around?
Ooooh, I need a dirty woman.
Ooooh, I need a dirty girl.

Will some woman in this desert land
Make me feel like a real man?
Take this rock and roll refugee
Oooh, baby set me free.

Ooooh, I need a dirty woman.
Ooooh, I need a dirty girl.

"Hello..?"
"Yes, a collect call for Mrs. Floyd from Mr. Floyd.
Will you accept the charges from United States?"
"Oh, He hung up! That's your residence sir ? I wonder why he hung up?
Is there supposed to be someone else there besides your wife there to answer?"

"Hello?"
"This is united states calling, are we reaching...
"See he keeps hanging up, and it's a man answering."

"One of My Turns" [3'36] Roger Waters

(Jerry Hall)
"Oh my God! What a fabulous room! Are all these your guitars?
"God, this place is bigger than our apartment!
"er, Can I get a drink of water?
"You want some, huh?"
"Oh wow, look at this tub? Do you wanna take baaaath?"
"What are watching?"
"Hello?"
"Are you feeling okay?..."
Jerry Hall foran ca. 300.000 tilskuere...

Day after day, love turns grey
Like the skin of a dying man.
Night after night, we pretend its all right
But I have grown older and
You have grown colder and
Nothing is very much fun any more.
And I can feel one of my turns coming on.
I feel cold as a razor blade,
Tight as a tourniquet,
Dry as a funeral drum.

Run to the bedroom,
In the suitcase on the left
You'll find my favorite axe.
Don't look so frightened
This is just a passing phase,
One of my bad days.
Would you like to watch T.V.?
Or get between the sheets?
Or contemplate the silent freeway?
Would you like something to eat?
Would you like to learn to fly?
Would'ya?
Would you like to see me try?

Would you like to call the cops?
Do you think it's time I stopped?
Why are you running away?

"Don't Leave Me Now" [4'22] Roger Waters

Ooooh, babe
Don't leave me now.
Don't say it's the end of the road.
Remember the flowers I sent.
I need you, babe
To put through the shredder
In front of my friends
Ooooh Babe.
Don't leave me now.
How could you go?
When you know how I need you
To beat to a pulp on a Saturday night
Ooooh Babe.
Don't leave me now.
How could you treat me this way?
Running away.
Oooh Babe.
Why are you running away?
Oooooh Babe!

"Another Brick in the Wall Part 3" [1'17] Roger Waters

I don't need no arms around me
And I don't need no drugs to calm me.
I have seen the writing on the wall.
Don't think I need anything at all.
No! No! Don't think I'll need anything at all.
All in all it was all just bricks in the wall.
All in all you were all just bricks in the wall.

"Goodbye Cruel World" [1'05] Roger Waters

Goodbye cruel world,
I'm leaving you today.
Goodbye,
Goodbye,
Goodbye.
Lige før den sidste mursten bliver sat i
Goodbye, all you people,
There's nothing you can say
To make me change my mind.
Goodbye.

"Hey You" [5'02] Paul Carrack

Hey you, out there in the cold
Getting lonely, getting old
Can you feel me?
Hey you, standing in the aisles
With itchy feet and fading smiles
Can you feel me?
Hey you, don't help them to bury the light
Don't give in without a fight. Paul Carrack synger til bagsiden af muren Hey you, out there on your own
Sitting naked by the phone
Would you touch me?
Hey you, with you ear against the wall
Waiting for someone to call out
Would you touch me?
Hey you, would you help me to carry the stone?
Open your heart, I'm coming home.

But it was only fantasy.
The wall was too high,
As you can see.
No matter how he tried,
He could not break free.
And the worms ate into his brain.

Hey you, out there on the road
always doing what you're told,
Can you help me?
Hey you, out there beyond the wall,
Breaking bottles in the hall,
Can you help me?
Hey you, don't tell me there's no hope at all
Together we stand, divided we fall.

"We've only got an hour of daylight left. Better get started"
"Isn't it unsafe to travel at night?"
"It'll be a lot less safe to stay here. You're father's gonna pick up
our trail before long"
"If Loca can ride?"
"Yeah, I can ride... Margaret, time to go! Ingrid, thank you for
everything"
"Goodbye Chenga"
"Goodbye miss ..."

"Is There Anybody Out There?" [3'01] Østberlins radiokor og orkester

Is there anybody out there?
Is there anybody out there?
Is there anybody out there?
Is there anybody out there?

"Nobody Home" [4'45] Roger Waters

"All right, I'll take care of them part of the time, but there's somebody
else that needs taking care of in Washington"
"Who's that?"
"Rose Pilchitt!"
"Rose Pilchitt? Who's that?"
"Shut Up!"
"36-24-36. Does that answer your question?"
"Oi! I've got a little black book with me poems in!"
"Who's she?"
"She was 'Miss Armored Division' in 1961 ... "

I've got a little black book with my poems in.
Got a bag with a toothbrush and a comb in.
When I'm a good dog, they sometimes throw me a bone in.

I got elastic bands keeping my shoes on.
Got those swollen hand blues.
Got thirteen channels of shit on the T.V. to choose from.
I've got electric light.
And I've got second sight.
got amazing powers of observation.
And that is how I know
When I try to get through
On the telephone to you
There'll be nobody home.

I've got the obligatory Hendrix perm.
And the inevitable pinhole burns
All down the front of my favorite satin shirt.
I've got nicotine stains on my fingers.
Got a silver spoon on a chain.
Got a grand piano to prop up my mortal remains.

I've got wild staring eyes.
And I got a strong urge to fly.
But I got nowhere to fly to.
Ooooh, Babe when I pick up the phone

"Surprise, surprise, surprise..."

There's still nobody home.

I've got a pair of Go hills boots
and I got fading roots.

"Vera" [1'11] Roger Waters

Does anybody here remember Vera Lynn?
Remember how she said that
We would meet again
Some sunny day?

Vera! Vera!
What has become of you?
Does anybody else here
Feel the way I do?

"Bring the Boys Back Home" [2'40] Roger Waters og Østberlins radiokor

Bring the boys back home.
Bring the boys back home.
Don't leave the children on their own, no, no.
Bring the boys back home.
Bring the boys back home
Don't leave the children on their own, oh no.
Bring the boys back home.

"Wrong! Do it again!"
"Going to go! [knock, knock, knock, knock]
"Are you feeling okay?"
"There's a man answering, but he keeps hanging up!"

"Comfortably Numb" [8'02] Roger Waters og Van Morrison

Hello?
Is there anybody in there?
Just nod if you can hear me.
Is there anyone at home?
Come on, now,
I hear you're feeling down.
Well I can ease your pain
and get you on your feet again.
Relax.
I'll need some information first.
Just the basic facts.
Can you show me where it hurts?

There is no pain you are receding
A distant ship, smoke on the horizon.
You are only coming through in waves.
Your lips move but I can't hear what you're saying.
When I was a child I had a fever
My hands felt just like two balloons.
Now I've got that feeling once again
I can't explain you would not understand
This is not how I am.
I have become comfortably numb.

I have become comfortably numb.

O.K.
Just a little pin prick.
There'll be no more aaaaaaaaah!
But you may feel a little sick.
Can you stand up?
I do believe it's working, good.
That'll keep you going through the show
Come on it's time to go.

På muren på scenen blev der under showet vist en del billeder fra Berlin-murens tid og helt tilbage fra krigens tid There is no pain you are receding
A distant ship, smoke on the horizon.
You are only coming through in waves.
Your lips move but I can't hear what you're saying.
When I was a child
I caught a fleeting glimpse
Out of the corner of my eye.
I turned to look but it was gone
I cannot put my finger on it now
The child is grown,
The dream is gone.
I have become comfortably numb.

There is no pain you are receding
A distant ship, smoke on the horizon.
You are only coming through in waves.
Your lips move but I can't hear what you're saying.
When I was a child
I caught a fleeting glimpse
Out of the corner of my eye.
I turned to look but it was gone
I cannot put my finger on it now
The child is grown,
The dream is gone.
I have become comfortably numb.

"In The Flesh" [5'10] Roger Waters

So ya
Thought ya
Might like to
Go to the show.
To feel the warm thrill of confusion,
That space cadet glow.
I've got some bad news for you sunshine,
Pink isn't well, he stayed back at the hotel
And they've sent us along as a surrogate band
We're gonna find out where you folks really stand.

Are there any queers in the theater tonight?
Get them up against the wall!
There's one in the spotlight, he don't look right to me,
Get him up against the wall!-------- Get that one!
That one looks Jewish! -------- Get that one!
And that one's a coon!
Who let all of this riff-raff into the room?
There's one smoking a joint,
And that one's got spots!
If I had my way,
I'd have all of you shot!

"Run Like Hell" [4'51] Roger Waters

Run, Run, Run, Run, Run, Run, Run, Run,
Run, Run, Run, Run, Run, Run, Run, Run.
You better make your face up in your favorite disguise.
With your button down lips and your roller blind eyes.
With your empty smile and your hungry heart.
Feel the bile uprising from your guilty past.
With your nerves in tatters
When the conch shell shatters
And the hammers batter down your door.
You'd better run.

Run, Run, Run, Run, Run, Run, Run, Run,
Run, Run, Run, Run, Run, Run, Run, Run.
You better run all day and run all night.
Keep your dirty feelings deep inside.
If you're taking your girl friend out tonight
you'd better park the car well out of sight.
Cause if they catch you in the back seat
trying to pick her locks,
they're gonna send you back to mother in a cardboard box.
You better run.

"Hey, open up! HaHaHaHaHaaaaaaaaaa!

"Waiting for the Worms" [4'09] Roger Waters og Østberlins radiokor

"Hammer, Hammer"

"Eins, zwei, drei, alle!"

Ooooh, you cannot reach me now
Ooooh, no matter how you try
Goodbye, cruel world, it's over
Walk on by.

Sitting in a bunker here behind my wall
Waiting for the worms to come.
In perfect isolation here behind my wall
Waiting for the worms to come.

We're {waiting to succeed} and going to convene outside Brixton
Town Hall where we're going to be...

Waiting to cut out the deadwood.
Waiting to clean up the city.
Waiting to follow the worms.
Waiting to put on a black shirt.
Waiting to weed out the weaklings.
Waiting to smash in their windows and kick in their doors.
Waiting for the final solution to strengthen the strain.
Waiting to follow the worms.
Waiting to turn on the showers and fire the ovens.
Waiting for the queers and the coons and the reds and the jews.
Waiting to follow the worms.

Would you like to see Britannia rule again, my friend?
All you have to do is follow the worms.
Would you like to send our colored cousins home again, my friend?
All you need to do is follow the worms.

The Worms will convene outside Brixton Bus Station. We'll be moving
along at about 12 o'clock down Stockwell Road {..........} {Abbot's Road }
{.....} twelve minutes to three we'll be moving along Lambeth Road towards Vauxhall Bridge.
Now when we get to the other side of Vauxhall Bridge we're in
Westminster {Borough } area. It's quite possible we may encounter
some {.....} by the way we go. {... ..}."

"Stop" [0'23] Roger Waters

Stop!
I wanna go home
Take off this uniform
and leave the show.
But I'm waiting in this cell because I have to know.
Have I been guilty all this time?

"The Trial" [5'52]
Tim Curry som anklageren
Thomas Dolby som skolelæreren
Ute Lemper som Pinks kone
Marianne Faithfull som hans mor
Albert Finney som Dommeren.

Good morning, Worm your honor.
The crown will plainly show the prisoner
who now stands before you
was caught red-handed showing feelings
Showing feelings of an almost human nature;
This will not do.

Call the schoolmaster!

I always said he'd come to no good in the end your honor.
if they'd let me have my way
I could have flayed him into shape.
But my hands were tied,
The bleeding hearts and artists
Let him get away with murder.
Let me hammer him to thee

Call the deffentents wife !

Crazy,
Toys in the attic I am crazy,
Truly gone fishing.
They must have taken my marbles away.
Crazy, toys in the attic he is crazy.

You little shit you're in it now,
I hope they throw away the key.
You should have talked to me more often
Than you did, but no! You had to go
Your own way, have you broken any
Homes up lately?
Just five minutes, Worm your honor,
Him and Me, alone.

Baaaaaaaaaabe!
Come to mother baby, let me hold you in my arms.
M'lud I never wanted him to get in any trouble.
Why'd he ever have to leave me?
Worm, your honor, let me take him home.

Crazy,
Over the rainbow, I am crazy,
Bars in the window.
There must have been a door there in the wall
When I came in.
Crazy, over the rainbow, he is crazy.

The evidence before the court is incontrovertible.
There's no need for the jury to retire.
In all my years of judging
I have never heard before
of someone more deserving
the full penalties of law.
The way you made them suffer
Your exquisite wife and mother,
fills me with the urge to defecate!

Since, my friend, you have revealed your deepest fear,
I sentence you to be exposed before your peers.
Tear down the wall!

Tear down the wall.Tear down the wall. Tear down the wall...

The Tide is Turning (After Live Aid) [7'21] Allesammen

I used to think the world was flat
Rarely threw my hat into the crowd
I felt I had used up my quota of yearning
Used to look in on the children at night
In the glow of their Donald Duck light
And frighten myself with the thought of my little ones burning
But oh, oh, oh, the tide is turning
The tide is turning

Satellite buzzing through the endless night
Exclusive to moonshots and world title fights
Jesus Christ imagine what it must be earning
Who is the strongest, who is the best
Who holds the aces, the East or the West
This is the crap our children are learning
But oh, oh, oh, the tide is turning
The tide is turning
Oh, oh, oh, the tide is turning

Now the satellite's confused
'Cos on Saturday night
The airwaves were full of compassion and light
And his silicon heart warmed to the sight of a billion candles burning
Oo, oo, oo, the tide is turning
Oo, oo, oo, the tide is turning
The tide is turning

I'm not saying that the battle is won
But on Saturday night all those kids in the sun
Wrested technology's sword from the hand of the War Lords
Oh, oh, oh, the tide is turning
The tide is turning

Oo, oo, oo, the tide is turning
Oo, oo, oo, the tide is turning

The tide is turning over and over.

I just wanna thank..
I wanna thank everbody on this crew
T here are people from the east and from the west and they all worked together
They made this thing happen and they where great.
And thank you all

Som alle andre der laver hjemmesider, vil jeg også gerne høre din mening om denne side. Så hvis du har læst hele vejen her ned til bunden af Roger Waters' side, så må du da have fundet den lidt interessant.
Vær rar at skrive et par ord i min gæstebog[ Skriv i min Gæstebog ] - [ Læs min Gæstebog]
Eller skriv direkte til mig pinkfloyd@pinkfloydhyldest. (tilføj selv dk - jeg er træt af spam.)

eXTReMe Tracker