Forside
Hovedsider
Biografier
Pink Floyd diskografi
Kontakt
Sitemap

The Madcap's Last Laugh Waters Dark side Tour Live 8 fra 2005

Helt ærligt har pinkfloydhyldest.dk aldrig været først med de seneste nyheder og kommer det nok heller aldrig. Jeg får mine oplysninger på nettet og hvis du læser dét her, er du på nettet, og har adgang til de samme oplysninger som jeg har. Så ofte er denne side "død" og nogle gange skriver jeg lidt.

Hvis du fejlagtigt troede at du ved at gå ind på pinkfloydhyldest.dk, fik en side skrevet af en Pink Floyd ekspert, så tog du fejl.
Havde du nemlig spurgt mig før 2014, så havde jeg sagt at Pink Floyd ALDRIG udgav en ny plade. Det gjorde de så.
Og hvis du havde spurgt mig om Nick Mason nogensinde ville tage på turnee under sit eget navn, og uden en af de to andre, så havde jeg grinet af dig. Men det gør han så.

Hvor end lille "turnee" det her så er, så er det i Masons navn. Og jeg kan ikke forestille mig at Mason ikke er fuldt ud med. Så jeg skal aldeles ikke prøve at forkleine det han har gang i. Jeg skal i stedet ærgre mig over, at jeg ikke skal med til en af koncerterne, for de er selvfølgelig udsolgte for længest.

Det er altså den skinbarlige sandhed at Ncik Mason laver fire koncerter, som en hyldest til "A Saucerful of Secrets" og "Piper at the Gates of Dawn"

Læs mere på hans side www.thesaucerfulofsecrets.com/

Behøver jeg at gentage at de er udsolgt? Det gik ret hurtigt. Jeg kender ikke de to koncert steder han bruger, men jeg forstår at der ikke er ret meget plads. "Dingwalls" har plads til 500, som jo ikke ville række langt for Pink Floyd eller for den sags skyld David Gilmour. Det andet sted hedder "Half Moon - Putney" og er helt nede på at have plads til 250

Med sig på scenen har han Gary Kemp, Guy Pratt, Lee Harris og Dom Beken. Jeg må erkende at jeg kun kender Guy Pratt. Vi andre kan kun drømme om at komme til at opleve sådan en koncert. I den størrelse må det jo kaldes intimkoncert.

Som skrevet tidligere på denne side, så er jeg ikke så hurtig til at opdatere nyheder, så når du læser dette, er koncerterne vel overståede. Så prøv You Tube om der er nogle gode klip. Eller måske på Masons Facebook side - han er ikke fedtet med opslag.

Roger Waters er forlængest startet på en ny tour kaldet US + Them.
Han startede efter Donald Trump devisen "America First" og er siden gået videre til Australien og New Zealand.
I starten af året, kom han til Europa og kommer selvfølgelig også til Danmark. Taget i betragtning hvor lillebitte land vi er, så er det faktisk mange koncerter han spiller her. En koncert i Sverige, to i Norge og fem i det kæmpe Tyskland. Så er tre koncerter her i landet relativt mange!

Salg af billeter og VIP pakker gik vist strygende.

"We are going to take a new show on the road, the content is very secret," said Roger Waters. "It'll be a mixture of stuff from my long career, stuff from my years with Pink Floyd, some new things. Probably 75% of it will be old material and 25% will be new, but it will be all connected by a general theme. It will be a cool show, I promise you. It'll be spectacular like all my shows have been.”

At dømme efter de billeder, der er at se på nettet, så er det et kæmpe show igen.
OG jeg tror på Waters, når han lover et "cool show". Den teknik han har brugt under The Wall touren er jo ikke noget han bare lægger bag sig.

Salgstalen fra Waters hjemmeside fortsætter da også:

Roger Waters' legendary live performances are renowned as immersive sensory experiences featuring high class, state-of-the-art audio visual production and breathtaking quad sound. This new tour promises to be no exception; following months of meticulous planning and visionary craft, US + Them will inspire crowds with its powerful delivery and take the audience on an unforgettable musical journey.

Lad os se hvor mange fans, der har råd til de billetpriser, han nu lægger for dagen.
Sidst han var på tournee var jeg inde og se showet tre gange, men denne gang bliver det ved den ene gang. Jeg synes at 990,- for en almindelig gulvplads, er langt over det rimelige. Nå, det er op til den enekelte at beslutte. I skrivende stund er de dyreste billetter alle udsolgt.

David Gilmour Live a Pompeii
13.september 2017

Så var vi i biograffen igen.
Forrige gang var det Waters, der ville introducere sin seneste udgivelse, og nu var det Gilmour der havde noget på hjertet.
Så fik vi mulighed for at se nogle blege Pink Floyd nørder, der vovede sig ud af deres huler og væk fra deres vinylsamling, for at se deres guitarhelt "Live in Action". Nåja helt live var det ikke, men det var da live optagelser.

Og alt det gør Gilmour og hans pladeselskab bare for at glæde dig og mig. Eller? OK, så kom der også en hel masse herligheder til salg 29.september 2017.

De virkelige fans har selvfølgelig deres udgave, om det så er på vinyl eller på Blue-Ray.
Der er alt fra en dobbelt cd over vinyl til Deluxe boksen som du kan se her på billedet. Du kan også købe "bundles" fra den officielle Gilmour-store, med t-shirt og hele gøjemøget - krus og plakater.

Du kan selvfølgelig også bare downloade musikken, eller streame den fra din yndlingsapp, men det skal du nok ikke sige højt i Pink Floyd kredse. Nu prøver jeg bare at være sjov - det er faktisk mange nørder, der ikke er bange for digital musik

Gå ind og besøg Glimours egen side. Der er links og så er der også små smagsprøver: Gilmour

"Doctor Strange is always changing size"

Jeg blev overrasket da jeg så "Doctor Strange" - Den nye 2016 film med Mads Mikkelsen som skurk og Benedict Cumberbatch som Doctor Strange. Jeg blev selvsagt ikke overraket over at se Mikkelsen som skurk, men blev helt opstemt, da jeg hørte tonerne af noget gammelt Pink Floyd rimeligt kort inde i filmen.
Instellar Overdrive
Det var ikke hele nummeret, men nok til at enhver Floyd-fan vil fryde sig.

OK, det var så det. Ikke mere der... eller? Jo jeg måtte lige på nettet og se hvad forklaringen var.
Det var en længere forklaring. Et var at instruktøren Scott Derrickson, er glad for musik fra den æra. Det var efter sigende også meningen at han ville have haft andet med, blandt andet af Bob Dylan. Det blev kun til intoren til dette gamle syrenummer fra Barrets glansperiode.

Men hvorfor nu denne forbindelse mellem Pink Floyd fra 1967 og en film fra 2016?
Ja, svaret skal findes i 1960'erne. Doctor Strange er en tegneserie fra Marvel. Og her skal vi så lige huske på at i 1967 var medlemmerne i bandet kun omkring de 20 år gamle. Udover det havde de alle en sund humoristisk sans.

Vil du læse lidt mere om det, er det her en side jeg fandt, som oplyste mig en del:
Den Of Geek

Overskriften jeg bruger på dette indlæg? "Doctor Strange is Always Changing Size"?
Ja det er jo fra pladen More hvor man kan høre den linje på Cymbaline
Jeg har jo hørt det nummer tusindvis af gange uden at tænke på en tegneserie... nu ved jeg bedre.

Star Club 1967

For mig er det her stort. Det er fordi jeg for nogle år siden, blev spurgt om jeg havde nogle billeder af Star Club i København.
Jeg ledte og ledte, og spurgte i det daværende pinkfloydforum.dk, men uden held.
Om jeg bare har søgt de forkerte steder, eller om der i mellemtiden er dukket noget frem af gemmerne, det kan jeg ikke sige, men nu kan jeg da finde en del.

Billedet her til venstre er efer sigende taget under en af koncerterne. Pink Floyd spillede der tre aftner i træk.
Stedet lå noget så uromatisk som på Åboulevarden 35 i København. I dag en af de mest trafikerede veje i København.

Jeg blev gjort opmærksom på eksistensen af disse billeder på Facebook i en gruppe der hedder "Gamle København", men jeg fandt siden ud af at der er en hel stribe billeder på Syd Barretts fanside. Siden skriver det godt nok som om alle billederne er taget i Stockholm, men jeg kan forskire dig om at de udendørs billeder er taget i København på Åboulevarden.
Det koncertbillede der er her på siden, er som sagt fra Star Club, men det du finder på den her sydbarrettpinkfloyd-side, er nok taget i Stockholm som de siger.

Hvad tror du så det kostede at se Pink Floyd i de dage? 10 kroner. OK "det var mange penge dengang" men så var der altså også andre på programmet.

Nu skal det her jo ikke være en ren kopi af omtalte side, så smut derover og se hvad der er at se.
Der er også links til bootlegs fra især koncerten i København, hvis du scroller ned på siden.

Facebook var der en der delte et billede af en, for os Pink Floyd fans, rigtig flot malet guitar.
Det skulle vise sig, ved en Google søgning, at der findes rigtigt mange fedt malede guitarer. Den her fandt jeg så historien bag. Læs selv historien, men jeg kan røbe at, i følge historien, lykkedes dem at få alle fire Pink Floyd'eres autografer på.

den her side kan man se Waters, Mason og Wright skrive deres autograf. Guitaren skulle til sidst sælges på auktion til velgørenhed. Det er ikke lykkedes mig at finde ud af hvor og hvor meget den gav. Måske har jeg misforstået det, og den er slet ikke solgt endnu? Det var tydeligvis først i 2012 at Gilmour signerede den.

Eller hvad med en Gibson SG guitar der godt nok "kun" har Waters autogra, men tilgengæld er dekoreret af Gerald Scarfe. Den er selvfølgelig også lavet til velgørendhed. Læs evt mere her, hvor det også fremgår at det ikke kun var Pink Floyd der var på auktion. Vi nævner i flæng:
Sir Paul McCartney, Paul Weller, Noel Gallagher, Rod Stewart, Robert Plant, Bruce Dickinson, Brian May, Ozzy Osbourne, Mark Knopfler, Sir Bob Geldof, New Order, Roxy Music, Kasabian, Razorlight, Kaiser Chiefs, Stereophonics, KT Tunstall, James Blunt og Slash

Er det hele lidt uden for dine budgetrammer? Tror egentlig også de fleste er udsolgt.
Så er der en sidste mulighed. Miniature guitarer. OK ikke helt det samme, men slet ikke dårlig kunst heller.
Jeg fandt en side i Australien der solgte dem... jeg købte nu ikke nogen.

Det er selvfølgelig gamle nyheder, men jeg har ikke slettet dem herfra endnu. Waters har turneret længe med The Wall og det kan vel roligt siges at alle har haft deres chance for at se showet. Nørd som jeg er, overværede jeg showet tre gange. København 7.maj 2011, Hamborg 10.juni 2011 og Düsseldorf 6. september 2013. Med hensyn til den sidste koncert, så man kan sige at jeg var med til Waters 70 års fødselsdag. I hvert fald var jeg med til at synge "Happy Birthday" sammen med alle de andre publikummer.
Men nu er det altså slut. 21.september 2013 rev de The Wall ned i Paris, for sidste gang på denne fantastiske tour.

Lad os kigge tilbage på højdepunkterne. Det absolutte højdepunkt oplvede de færeste af os. Det var tilbage i maj 2005:

Det bliver ikke større i Pink Floyd regi.

Måske var det meget forudsigeligt, men det ændrer ikke på at det stadig er stort. Som bekendt optrådte Gilmour og Waters 2010 sammen til noget velgørenhed i London. "Prisen" Gilmour måtte betale Waters for at få ham til at deltage, var at han lovede at komme og spille guitaren til Comfortably Numb på et af hans shows på hans turnee. Siden har der været mange spekulationer om HVILKET show han så kom og spillede til. Jeg må indrømme at jeg havde et lille håb om at det blev i Parken, da det nu var det største show i den første del af touren, men inderste inde vidste jeg godt, som alle andre, at det ville blive i London.


Lille Roger foran den kæmpe mur, med verdens største guitarist på toppen af murstenene

Hvis du går til YouTube, kan du se en officielt godkendt video af Comfortably Numb altså optaget torsdag d.12.5.2011 i Londons O2 arena.

Fik jeg ikke sagt det ? Nåja Mason var også med til sidst. Som sagt var det "kun" nummeret Comfortably Numb Gilmour skulle spille med på, men til afslutingen af showet, der som bekendt slutter med nummeret Outside the Wall, kom alle musikerne på scenen sammen foran den væltede mur. Her kom så Gilmour med og spiller på banjo og så præsenterer Waters også Mr. Nick Mason der så kommer ind og spiller på tamburine. Så bliver det ikke meget større.
Alle tre fra Pink Floyd på scenen sammen og de spiller et Pink Floyd nummer.
Det største scenario for en hver Pink Floyd nørd

Rolling Stone Magazine har en god artikel om hændelsen. Læs den her
Der er en god portion Mason humor inkluderet:

Were any more words exchanged backstage after the show?
"You mean apart from 'Fuck off. I hate you?' 'I never want to see you again?' No."

Nogle andre højdepunkter for os danskere, må selvfølgelig være de tre gange han spillede i Danmark:

7. maj 2011 opførtes The Wall i Parken i København

13. juni 2011 opførtes The Wall i Herning's MCH multiarena

11.august 2013 opførtes The Wall igen i Parken

Læs anmeldelserne:
Parken 2011 Herning 2011 Parken 2013
Ekstrabladet giver 6 ud af 6 stjerner Ekstrabladet giver 5 ud af 6 stjerne
http://ekstrabladet.dk/musik/koncert_anmeldelser/article1570514.ece
Storslået 'The Wall' i Parken
Tre videoer fra koncerten
’The Wall’ med vokseværk
BT giver 6 ud af 6 stjerner Verdens vildeste rockshow
Se billederne
Nordjyske.dk skrev en anmeldelse
Jyllandsposten giver 6 ud af 6 stjerner,
men anmeldelsen er fjernet
Berlingske giver 5 ud af 6 stjerner
Se billederne
Monumental og fængslende
Endnu en billedeserie i høj kvalitet
Gaffa giver 4 ud af 6 stjerner
Politiken nøjes med 3 ud af 6 stjerner
"Anmeldere og Fans går amok"
De gad slet ikke anmelde koncerten 2013

Hvorom alt end er, så var Parken det absolut største af alle shows på Waters turnee i 2011. Så der var efter sigende opsat en del ekstra højttalere for at kunne tilfredsstille de omkring 47.000 tilskuere.
Senere hen på touren blev det til flere koncerter i samme størrelse. Jeg tror den største var i Canada og den var udendørs.

Udendørs eller indendørs så var min store frygt at det skulle gå som i Berlin 1990. Det blev dog ved frygten. Ja, han er blevet klogere teknologien er blevet bedre, så alt klappede.

Jeg læste andetsteds at tallet for koncerten i Herning var 14.000 tilskuere.

Den gamle stridsøkse for alvor begravet.

Når nu vi er ved optaketen til The Wall og andre gamle historier, så må vi lige tage denne historie med. Det er i sandheden en milepæl i Pink Floyds historie og virkelig gode nyheder for os fans af Pink Floyds musik. En forudsætning for hændelsen 12.maj 2011

Vi så det de indledende skridt i 2005 til Live 8 hvor de alle fire stod på scenen sammen og Waters nærmest var rørstrømsk (underligt ord) Siden har der også været enkelte klip på Gilmours mange DVD-udgivelser, hvor man ser de to "løbe ind i hinanden" udenfor et studie. Også denne hændelse forløb uden nogen fik skåret halsen over. Faktisk var det her klart og tydeligt at se at der her var tale om et møde mellem to gamle venner.

Men at skulle se de to optræde sammen skulle altså tage 5 år mere. Og dét uden en eller anden Geldof til at overtale dem ;o).
Denne gang var det tydeligvis en direkte invitation eller opfordring fra Gilmour til Waters. Herunder kan du læse Waters' forklaring af hvad der skete. Det absolut mest spændende i denne historie er at Gilmour tydeligvis måtte bestikke Waters. Det er jo ikke længere en nyhed at Gilmour måtte love Waters at komme og spille guitaren på Comfortably Numb til en af Waters The Wall koncerter

Gilmour spiller med på en af Waters kommende koncerter

Vi ved jo så i dag godt at det skete d.12.maj i London, hvor der så skete det helt utrolige - nå ja for os Pink Floyd fans - at Nick Mason også mødte op og kom med på scenen til sidste nummer i showet.

Her er Waters' ord om hændelsen fra dengang :

So here's what happened. Last year, 'The Hoping Foundation' a charity that supports Palestinian refugee kids, (http://www.hopingfoundation.org) put on a fund raiser at Ronnie Scott's Club in London, the idea of which was to raise money by auctioning karaoke performances by various celebrities. David was there as a supporter and was moved to perform an impromptu rendition of George Gershwin's 'Summertime?' which he performed aided and abetted by supermodel Kate Moss.

In the wake of that evening, someone, I think it was David himself, came up with this 'Wouldn't it be funny', idea. What if he (David that is) were to sing the old Teddy Bears song 'To Know Him Is To Love Him' with me (Roger that is), what with us having been so famously at each other's throats for years and years. Get it!!!! Anyway he E-mailed me with this suggestion and I loved it, so then it was just a question of juggling dates and deciding to do 'Wish You Were Here' and 'Comfortably Numb' to round out our little set. Or so I thought, until he sent me a number of very musical and eloquent demos of how we could do the song in two-part harmony. I listened with a sinking heart, knowing that David, with his superior vocal skills, could sing either part standing on his head, whilst I would have to search for a different key and then struggle through hours and hours of routining a performance that lay way outside my vocal comfort zone. To my eternal shame I bottled out and told Dave I would happily do 'Wish You Were Here' and 'C. Numb', but that 'To Know him is to Love him' was beyond me.

Some weeks passed with David cajoling me from time to time, telling me how easy it would be, but I clung resolutely to my fear of failure until one day he made one final entreaty. I quote "If you do 'To Know Him Is To Love Him' for The Hoping Foundation Gig, I'll come and do 'C. Numb' on one of your Wall shows". Well! You could have knocked me down with a feather. How fucking cool! I was blown away. How could I refuse such an offer. I couldn't, there was no way. Generosity trumped fear. And so explaining that I would probably be shite, but if he didn't mind I didn't, I agreed and the rest is history. We did it, and it was fucking great. End of story. Or possibly beginning.


Roger

PS. Just heard from David, he will decide in due course which gig he wants to do, it will be a surprise!

Vil du se flere billeder fra både da de to øvede og fra selve showet, har Polly Samson lagt en stribe ud på sin hjemmeside :
pollysamson.com/photography

Og så kan du se og høre showet på den side det hele drejer sig om http://hopingfoundation.org
Den kommer nok snart på Youtube, men det er selvfølgelig meningen at man skal gå ind den officielle side, så man også lige kan støtte med lidt basseører samtidig.

De spiller i over 27 minutter. Setlisten, som det så smukt hedder på dansk, har jeg ikke fået skrevet ned men de starter med "To Know Him is to Love Him" og går så over i "Wish You Were Here"...

Som alle andre der laver hjemmesider, vil jeg ogs gerne hre din mening om pinkfloydhyldest.dk.
Vr rar at skrive et par ord i min gstebog
[ Skriv i min Gstebog ] - [ Ls min Gstebog]
Eller skriv direkte til mig pinkfloyd@pinkfloydhyldest. (tilfj selv dk - jeg er trt af spam.)

eXTReMe Tracker