Forside
Hovedsider
Biografier
Pink Floyd diskografi
Kontakt
Sitemap

The Madcap's Last Laugh Waters Dark side Tour Live 8 fra 2005

Helt ærligt har pinkfloydhyldest.dk aldrig været først med de seneste nyheder og kommer det nok heller aldrig. Jeg får mine oplysninger på nettet og hvis du læser dét her, er du på nettet, og har adgang til de samme oplysninger som jeg har. Så ofte er denne side "død" og nogle gange skriver jeg lidt.

Hvis du fejlagtigt troede, at du ved at gå ind på pinkfloydhyldest.dk, fik en side skrevet af en Pink Floyd ekspert, så tog du fejl.
Havde du nemlig spurgt mig før 2014, så havde jeg sagt at Pink Floyd ALDRIG udgav en ny plade. Det gjorde de så.
Og hvis du havde spurgt mig om Nick Mason nogensinde ville tage på turnee under sit eget navn, og uden en af de to andre, så havde jeg grinet af dig. Men det gør han så.

Hvor end lille "turnee" det her så er, så er det i Masons navn. Og jeg kan sige, at Mason er fuldt ud med. Så jeg skal aldeles ikke prøve, at forkleine det han har gang i. Tværtimod. Uden at komme med en koncert anmeldelse, så vil jeg sige, at det var en sublim koncert, der gjorde alt "det gamle lortemusik" stor ære. Bragte nyt liv til de omkring 45 - 50 år gamle sange.
Til at starte med ærgrede jeg mig over at det var så få koncerter og kun i London, men lykken smilede til alle Europæiske Pink Floyd nørder: Han udvidede med en Europa-turnee. Den slutter (eller er slut) her i efteråret 2018 tilbage i England. Der for nyeligt kommet frem at turneen er blevet forlænget til Nordamerika. Datoerne er spredt godt ud over 2019, sammen med nogle flere i Storbritanien.

Det er altså den skinbarlige sandhed at Nick Mason tog på turnee, som en hyldest til "A Saucerful of Secrets" og "Piper at the Gates of Dawn"

Læs mere på hans side www.thesaucerfulofsecrets.com/

De oprindelige fire koncerter i London var alle udsolgt på ingen tid.
Jeg kender ikke de to koncert steder han brugte, men jeg forstår at der ikke er ret meget plads. "Dingwalls" har plads til 500, som jo ikke ville række langt for Pink Floyd eller for den sags skyld David Gilmour. Det andet sted hedder "Half Moon - Putney" og er helt nede på at have plads til 250

Da han kom til København spillede han i Forum. Det vil sige Forum kan han ikke fylde, så det er noget de kalder "Black Box" hvor de lukker en stor del af arenaen af. Der var godt fyldt - enkelte ledige sæder - den aften i Forum. Jeg synes jeg hørte at der var omkring 3.000 publikummer.

Med sig på scenen har han Gary Kemp, Guy Pratt, Lee Harris og Dom Beken. (Jeg må erkende at jeg kun kender Guy Pratt).

Mason uploadede et billede af deres set-liste på Facebook for noget tid side. Den er her til venstre.
Herunder har jeg setlisten fra den aften i Forum - det er næsten det samme. Jeg har prøvet at sætte årstal på de numre der er med. Også lige hvad plade de oprindeligt er fra.
Skal jeg her røbe at det yngste nummer er fra 1972? Så hvis du ville ind og høre "Keep Talking" eller "Comfortbly Numb" så var du gået forkert.

Jeg synes at det er flot og modigt af Mason, at tage på turnee med sådan en set-liste og jeg kan kun sige at vi var mange der nød det helt vildt. Ved godt at Waters laver noget af et show, som i lyd og effekter overgår det her, men der var en anden original stemning den aften i Forum. Noget jeg tror ligger meget tættere ¨på det Pink Floyd der var, på den tid denne musik kommer fra.

Koncerten blev indledt med to musiknumre, før Mason rejste sig op med sin mikrofon, og bød velkommen. Blandt andet sagde han:

As you may know, we are not the Australian Roger Waters, and we are not the Indonesian David Gilmour. We are Nick Mason's Saucerful of Secrets! I think the only thing for me to say, is that I'm having more fun now than at almost any other time in my musical career...

Og hvad fik vi så æren af at høre?

Fra The 
    Piper At The Gates of Dawn 1967 Interstellar Overdrive (Barrett, Waters, Wright, Mason) The Piper at the Gates of Dawn 1967
Fra The 
    Piper At The Gates of Dawn 1967 Astronomy Domine (Barrett) The Piper at the Gates of Dawn 1967
Fra The 
    Piper At The Gates of Dawn 1967 Lucifer Sam (Barrett) The Piper at the Gates of Dawn 1967
Fra Meddle 1971 Fearless (Waters, Gilmour )Meddle 1971
Fra Obscured by Clouds 1972 Obscured by Clouds / When You're In (Waters, Gilmour) Obscured by Clouds 1972
Single 1967 Arnold Layne (Barrett) Deres Første single fra 1967
Fra Obscured by Clouds 1972 Vegetable Man (Syd Barrett) Aldrig officielt udgivet 1967
Fra Obscured by Clouds 1972 If / Atom Heart Mother Suite / If (Barrett, Waters, Wright, Mason) Atom Heart Mother 1970
Fra More 1969 The Nile Song (Waters) More 1969
Fra More 1969 Green Is the Colour (Waters) More 1969
Fra A Saucerful of Secrets 1968 Let There Be More Light (Waters) A Saucerful of Secrets 1968
Fra A Saucerful of Secrets 1968 Set the Controls for the Heart of the Sun (Waters ) A Saucerful of Secrets 1968
Single 1967 See Emily Play (Barrett) Deres anden single fra 1967
Fra The 
    Piper At The Gates of Dawn 1967 Bike (Barrett) The Piper at the Gates og Dawn 1967
Fra Meddle 1971 One of These Days (Gilmour,Mason, Waters, Wright) Meddle 1971

Ekstra numre:

Fra A Saucerful of Secrets 1968 A Saucerful of Secrets (Waters, Wright, Mason, Gilmour) A Saucerful of Secrets 1968
Single 1968 Point Me at the Sky (Waters, Gilmour) Single fra 1968

Vil du høre hvad du glip af, eller genhøre noget fra den aften? Så prøv at søge på You Tube om der er nogle gode klip.
Hele koncerten lå ellers i en fed multi-cam version og rigtig god lyd faktisk, men blev fjernet grundet ophavsrettigheder. Der er sikkert noget derude.

Eller måske på Masons Facebook side - han er ikke fedtet med opslag

Lad mig runde af med Guy Pratts ord efter The Nile Song:

Thank You very much. I've always wanted to play that song. That was the first Pink Floyd song I really knew. And of course it's only now that I realice it because back at school it was on Relics. Wich was the only album any of us could afford. There it was half prize over here.... fantastic album of course with artswork by one Nick Mason.
In 2006 when I was preparing to go on tour with David Gilmour, and we were getting our set together, David asked us all for suggestions. Songs we'd like to play. And so I suggested we play that. And David suggested perhaps I'd like to play for another band. So now I do and what a great band it is.


Nick Mason - Unattended Luggage

Man skal ride på bølgen når den er der. Lige nu er Nick Mason på alle Pink Floyd fans læber. Den annonyme trommeslager der bare altid følger trop, står pludselig på egne ben.
Så skal muligheden for at promovere sig selv da heller ikke misses.

Som titlen "Unattended Luggage" antyder, er det noget Mason har haft i bagagen i gennem flere år. Hverken han eller nogen anden har passet på denne bagage. Nu bliver kufferterne så hevet frem i lyset, og sat til salg.
Det drejer sig om 3 kufferter:
Fictitious Sports
Profiles
White of the Eye

Nu kan du så købe disse 3 udgivelser samlet i en lille boks.

Jeg ønsker Mason alt held og lykke, men med al respekt, så er der en grund til, at der ikke er nogen der har passet på denne bagage. Første kuffert er ikke rigtigt "Nick Mason's Fictitious Sports", men i virkeligheden "Carla Bley's Fictitious Sports". Mason har bare lagt navn til, og hjulpet en lille smule, men ALLE numre er skrevet af Carla Bley
Den anden kuffert er lavet i samarbejde med en hvis Rick Fenn, men blev aldrig den store succes.
Jeg var faktsisk slet ikke klar over at den tredje kuffert var udgivet. Rick Fenn og Mason har lavet musik til flere film, men at denne skulle skille sig ud, var jeg altså ikke klar over.

Smag og behag. Held og lykke Mason - og kom snart til Danmark igen.

Husker du Ça Ira som Waters udgav i 2005?
Jeg må erkende, at jeg endnu ikke har fået hørt den, eller endsige købt pladen. Jeg er bange for at det ender på samme måde med Waters seneste projekt. Det er dog befriende at vide, at Waters spænder så vidt og behersker så forskellige genrer. Det gør ham vel kun til en større kunstner.

Jeg fik streamet et par afsnit af pladen da den udkom. Ja det blev nok til mere end et par, men den fangede mig godt nok ikke. Beklager. At jeg er fan af Waters, betyder ikke at jeg labber alt i mig, bare der står hans navn ved. Der er 46 afsnit og det er Stravinskys fra 1924.

Hvis man læser på Wiki vil man se at originalen hed L'Histoire du soldat (Historien om en soldat). Det var et teater stykke, der skulle læses, spilles og danses (lue, jouée et dansée) af tre skuespillere og en eller flere dansere. Som sagt musik komponeret af Igor Stravinsky og tekst af en schweizisk forfatter C. F. Ramuz, baseret på en russisk folkehistorie.
Hvis du ligesom jeg ikke brænder efter at høre hele denne udgivelse, så kan det være at du undrer dig over coveret. På bagcoveret, 3 rækker bag soldaten, sidder Fanden eller Djævlen om du vil. Han er også at finde på forsiden af coveret, hvor han er på vej ud af biograffen (Det blev en fandens langtrukken forestilling). Gruden til at han er med, kommer fra historien, hvor soldaten sælger sin violin til Djævlen for en bog om den økonomiske fremtid.

Meget mere kan jeg ikke fortælle om dette nye udspil. Fik jeg sagt at der er 46 numre/akter? Er det nu du er på vej ud af biografen også?

Roger Waters er efterhånden blevet færdig med sin tour kaldet US + Them.
156 shows i 35 lande blev det til i følge Waters' hjemmeside.

Han startede efter Donald Trump devisen "America First" og er siden gået videre til Australien og New Zealand og sidste del af 2018 stod den på Sydamerika.
I starten af 2018 var han i Europa, og showet var i Danmark i august.
Taget i betragtning hvor lillebitte land vi er, så er det faktisk mange koncerter han spillede her. En koncert i Sverige, to i Norge og fem i det kæmpe Tyskland. Så er tre koncerter her i landet relativt mange!

Salg af billeter og VIP pakker gik vist strygende.

"We are going to take a new show on the road, the content is very secret," said Roger Waters. "It'll be a mixture of stuff from my long career, stuff from my years with Pink Floyd, some new things. Probably 75% of it will be old material and 25% will be new, but it will be all connected by a general theme. It will be a cool show, I promise you. It'll be spectacular like all my shows have been.”

Og det var et kæmpe Waters show igen.

Salgstalen fra Waters hjemmeside fortsatte da også:

Roger Waters' legendary live performances are renowned as immersive sensory experiences featuring high class, state-of-the-art audio visual production and breathtaking quad sound. This new tour promises to be no exception; following months of meticulous planning and visionary craft, US + Them will inspire crowds with its powerful delivery and take the audience on an unforgettable musical journey.

Personligt var jeg lidt skuffet over de billetpriser, han lagde for dagen.
Sidst han var på tournee var jeg inde og se showet tre gange, men denne gang bliver det ved den ene gang. Jeg synes at 990,- for en almindelig gulvplads, er langt over det rimelige. Nå, det skulle vise sig at showet var skruet sammen, så dem på sidelinjen fik en hel del show, som dem midt i salen, med "kr.990,- billetter", så gik glip af.

Hvis du vil se billeder og læse en masse fans anmeldelser, så kan jeg klart anbefale Facebook. Der er et forum, der har overtaget det gamle "Us and Them" - hvis du husker det.
Facebook
Der er både videoer, fotos og så en hel del anmeldelser. Dejlig læsning.

Setlisten, som det så pænt hedder på dansk, er her. For øvrigt fundet på ovennænte forum.

Et klip der er at finde på den her Facebook-gruppe, er der hvor Waters giver publikum en sviner.
Tydeligvis er Waters godt klar over, at folk har en forventning om, at få noget fed musik og et sceneshow, der slår alt, man hidtil har set. De færeste er kommet for at blive belært med Waters politiske budskaber. Waters.. hold kæft og spil en plade! Det er ikke bare min holdning. Senere på sin tour kom han til Brasilien. Der er / var et nært forestående præsidentvalg. Der valgte Waters også at ytre sin holdning til de forskellige præsident kandidater. Det faldt ikke i så god jord blandt hele hans publikum.

Waters du har ikke noget at lære "folket", med din gang fra socialist til kapitalist. Spil noget musik - det ved du noget om!

Havde du ikke mulighed for at se nogle af de tre show denne gang, eller vil du bare gerne vide, hvad det drejer sig om? Så er her hvad Waters sagde da han spillede Royal Arena om lørdagen, med henvisning til publikums reaktion om fredagen. Igen fra Facebook

På tuben kunne man finde hele koncerten fra København... men den er selvfølgelig fjernet. Der ligger sikkert noget godt derude endnu.

Før brokkede jeg mig over billetpriserne, og nu må jeg erkende at jeg også var skuffet over showet. Ked af at sige det. Jeg havde forventet, at han havde taget meget mere, af det han havde lært under The Wall, med i det her show. Især også når man læste "reklamen" for showet:"Roger Waters' legendary live performances are renowned as immersive sensory experiences featuring high class, state-of-the-art audio visual production and breathtaking quad sound. This new tour promises to be no exception;"
OK musikken skal jeg ikke klage over. Det var en god blanding af Waters og Pink Floyd, og det blev fremført topproffessionelt.

Et hurtigt vue over set-liste viser dog, at der er en masse Pink Floyd, som lovet. Alt det "Waters" der, er fra den seneste plade "Is This the Life....". Ikke noget fra The Pros and Cons, eller KAOS, eller Amused to Death. Heller ikke noget af det blandede, han har lavet ind imellem

Nå. Hvem havde han med til at spille den fantastiske musik?

Dave Kilminster på guitar selvfølgelig, men også to andre nemlig en fyr ved navn Gus Seyffert og så den unge Jonathan Wilson. Sidstnævnte var også med på indspilningen af "Is This the Life We Really Want?".
Så havde han selvfølgelig også Jon Carin på piano, keyboards og lap steel sågar (Den mand er guld værd). Yderligere en mand på piano og keyboards; Bo Koster.
Ian Ritchie på saxophone og Joey Waronker på trommer / percussion.
Jess Wolfe og Holly Laessig lagde stemmer til -ja jeg kan ikke få mig selv til at kalde det "backing vocals" for det er jo meget mere end det

Måske ved du det allerede.
Måske har du allerede fået løst problemet
Jeg opdagede det en kold november morgen 2018. Havde huset for mig selv. Det var tid til kvalitetstid med kvalitetsmusik. Det stakkels anlæg var blevet forsømt i den seneste tid, og stod og sygnede hen.
Dark Side of the Moon i surround! Det er lige kurren! Håndtaget drejet godt op.
Men sådan skulle det ikke gå. Med skiven i afspilleren skete der bare ingenting!

Blue-Ray discen i Immersion boxen virker ikke. Måske har den gjort det, men efter et stykke tid, holder den i hvert fald op med at virke.

Men det er tydeligvis et velkendt problem. Producentetn er klar over det, og man skal bare kontakte dem, for at få byttet den.
Jeg fandt ud af at man skulle skrive til en adresse i England, og så ville de komme med instrukser.

mail@aeCreate.com

Så fik jeg understående mail tilbage, og sendte skiven til England, og ventede tålmodigt.
Har fået at vide fra flere andre, at det er problemtfrit, og det gjorde det også for mig.

Hi there,
If your enquiry is regarding a faulty 'Dark Side of the Moon' Blu-ray contained in the Immersion Box Set, please send that faulty disc to the following address along with your details for us to send you a replacement disc. You do not need to send any original packaging - just the disc.

DSOTM BD Replacement
PO Box 263
Wirral
CH29 9FU
United Kingdom

PLEASE REMEMBER TO INCLUDE YOUR ADDRESS FOR REPLACEMENT DISC.

You should receive your replacement disc in approx 4 weeks.

Update 8th August 2018
We have just a new batch off replacement discs from the manufacturer so can continue sending out replacement disc. Apologies to those who have not yet received their disc yet but they will be sent out shortly.

Update 12th July 2018
First batch of discs were sent out last week after delay getting to us from RoyalMail. Rest assured we have a second batch going this week so please don’t worry and apologies for the delay.

Update 30th June 2018
Replacement discs will begin to be shipped out on Monday 2nd July. If you are concerned about whether your disc has been received, let me know your name and address.

Best,
aeCreate

Bliver ventetiden for lang, kan jeg røbe, at boksen også indeholder en DVD med Dark Side of the Moon i 5.1

David Gilmour Live a Pompeii
13.september 2017

Så var vi i biograffen igen.
Forrige gang var det Waters, der ville introducere sin seneste udgivelse, og nu var det Gilmour der havde noget på hjertet.
Så fik vi mulighed for at se nogle blege Pink Floyd nørder, der vovede sig ud af deres huler og væk fra deres vinylsamling, for at se deres guitarhelt "Live in Action". Nåja helt live var det ikke, men det var da live optagelser.

Og alt det gør Gilmour og hans pladeselskab bare for at glæde dig og mig. Eller? OK, så kom der også en hel masse herligheder til salg 29.september 2017.

De virkelige fans har selvfølgelig deres udgave, om det så er på vinyl eller på Blue-Ray.
Der er alt fra en dobbelt cd over vinyl til Deluxe boksen som du kan se her på billedet. Du kan også købe "bundles" fra den officielle Gilmour-store, med t-shirt og hele gøjemøget - krus og plakater.

Du kan selvfølgelig også bare downloade musikken, eller streame den fra din yndlingsapp, men det skal du nok ikke sige højt i Pink Floyd kredse. Nu prøver jeg bare at være sjov - det er faktisk mange nørder, der ikke er bange for digital musik

Gå ind og besøg Glimours egen side. Der er links og så er der også små smagsprøver: Gilmour

"Doctor Strange is always changing size"

Jeg blev overrasket da jeg så "Doctor Strange" - Den nye 2016 film med Mads Mikkelsen som skurk og Benedict Cumberbatch som Doctor Strange. Jeg blev selvsagt ikke overraket over at se Mikkelsen som skurk, men blev helt opstemt, da jeg hørte tonerne af noget gammelt Pink Floyd rimeligt kort inde i filmen.
Instellar Overdrive
Det var ikke hele nummeret, men nok til at enhver Floyd-fan vil fryde sig.

OK, det var så det. Ikke mere der... eller? Jo jeg måtte lige på nettet og se hvad forklaringen var.
Det var en længere forklaring. Et var at instruktøren Scott Derrickson, er glad for musik fra den æra. Det var efter sigende også meningen at han ville have haft andet med, blandt andet af Bob Dylan. Det blev kun til intoren til dette gamle syrenummer fra Barrets glansperiode.

Men hvorfor nu denne forbindelse mellem Pink Floyd fra 1967 og en film fra 2016?
Ja, svaret skal findes i 1960'erne. Doctor Strange er en tegneserie fra Marvel. Og her skal vi så lige huske på at i 1967 var medlemmerne i bandet kun omkring de 20 år gamle. Udover det havde de alle en sund humoristisk sans.

Vil du læse lidt mere om det, er det her en side jeg fandt, som oplyste mig en del:
Den Of Geek

Overskriften jeg bruger på dette indlæg? "Doctor Strange is Always Changing Size"?
Ja det er jo fra pladen More hvor man kan høre den linje på Cymbaline
Jeg har jo hørt det nummer tusindvis af gange uden at tænke på en tegneserie... nu ved jeg bedre.

Star Club 1967

For mig er det her stort. Det er fordi jeg for nogle år siden, blev spurgt om jeg havde nogle billeder af Star Club i København.
Jeg ledte og ledte, og spurgte i det daværende pinkfloydforum.dk, men uden held.
Om jeg bare har søgt de forkerte steder, eller om der i mellemtiden er dukket noget frem af gemmerne, det kan jeg ikke sige, men nu kan jeg da finde en del.

Billedet her til venstre er efer sigende taget under en af koncerterne. Pink Floyd spillede der tre aftner i træk.
Stedet lå noget så uromatisk som på Åboulevarden 35 i København. I dag en af de mest trafikerede veje i København.

Jeg blev gjort opmærksom på eksistensen af disse billeder på Facebook i en gruppe der hedder "Gamle København", men jeg fandt siden ud af at der er en hel stribe billeder på Syd Barretts fanside. Siden skriver det godt nok som om alle billederne er taget i Stockholm, men jeg kan forskire dig om at de udendørs billeder er taget i København på Åboulevarden.
Det koncertbillede der er her på siden, er som sagt fra Star Club, men det du finder på den her sydbarrettpinkfloyd-side, er nok taget i Stockholm som de siger.

Hvad tror du så det kostede at se Pink Floyd i de dage? 10 kroner. OK "det var mange penge dengang" men så var der altså også andre på programmet.

Nu skal det her jo ikke være en ren kopi af omtalte side, så smut derover og se hvad der er at se.
Der er også links til bootlegs fra især koncerten i København, hvis du scroller ned på siden.

Facebook var der en der delte et billede af en, for os Pink Floyd fans, rigtig flot malet guitar.
Det skulle vise sig, ved en Google søgning, at der findes rigtigt mange fedt malede guitarer. Den her fandt jeg så historien bag. Læs selv historien, men jeg kan røbe at, i følge historien, lykkedes dem at få alle fire Pink Floyd'eres autografer på.

den her side kan man se Waters, Mason og Wright skrive deres autograf. Guitaren skulle til sidst sælges på auktion til velgørenhed. Det er ikke lykkedes mig at finde ud af hvor og hvor meget den gav. Måske har jeg misforstået det, og den er slet ikke solgt endnu? Det var tydeligvis først i 2012 at Gilmour signerede den.

Eller hvad med en Gibson SG guitar der godt nok "kun" har Waters autogra, men tilgengæld er dekoreret af Gerald Scarfe. Den er selvfølgelig også lavet til velgørendhed. Læs evt mere her, hvor det også fremgår at det ikke kun var Pink Floyd der var på auktion. Vi nævner i flæng:
Sir Paul McCartney, Paul Weller, Noel Gallagher, Rod Stewart, Robert Plant, Bruce Dickinson, Brian May, Ozzy Osbourne, Mark Knopfler, Sir Bob Geldof, New Order, Roxy Music, Kasabian, Razorlight, Kaiser Chiefs, Stereophonics, KT Tunstall, James Blunt og Slash

Er det hele lidt uden for dine budgetrammer? Tror egentlig også de fleste er udsolgt.
Så er der en sidste mulighed. Miniature guitarer. OK ikke helt det samme, men slet ikke dårlig kunst heller.
Jeg fandt en side i Australien der solgte dem... jeg købte nu ikke nogen.

Det er selvfølgelig gamle nyheder, men jeg har ikke slettet dem herfra endnu. Waters har turneret længe med The Wall og det kan vel roligt siges at alle har haft deres chance for at se showet. Nørd som jeg er, overværede jeg showet tre gange. København 7.maj 2011, Hamborg 10.juni 2011 og Düsseldorf 6. september 2013. Med hensyn til den sidste koncert, så man kan sige at jeg var med til Waters 70 års fødselsdag. I hvert fald var jeg med til at synge "Happy Birthday" sammen med alle de andre publikummer.
Men nu er det altså slut. 21.september 2013 rev de The Wall ned i Paris, for sidste gang på denne fantastiske tour.

Lad os kigge tilbage på højdepunkterne. Det absolutte højdepunkt oplvede de færeste af os. Det var tilbage i maj 2005:

Det bliver ikke større i Pink Floyd regi.

Måske var det meget forudsigeligt, men det ændrer ikke på at det stadig er stort. Som bekendt optrådte Gilmour og Waters 2010 sammen til noget velgørenhed i London. "Prisen" Gilmour måtte betale Waters for at få ham til at deltage, var at han lovede at komme og spille guitaren til Comfortably Numb på et af hans shows på hans turnee. Siden har der været mange spekulationer om HVILKET show han så kom og spillede til. Jeg må indrømme at jeg havde et lille håb om at det blev i Parken, da det nu var det største show i den første del af touren, men inderste inde vidste jeg godt, som alle andre, at det ville blive i London.


Lille Roger foran den kæmpe mur, med verdens største guitarist på toppen af murstenene

Hvis du går til YouTube, kan du se en officielt godkendt video af Comfortably Numb altså optaget torsdag d.12.5.2011 i Londons O2 arena.

Fik jeg ikke sagt det ? Nåja Mason var også med til sidst. Som sagt var det "kun" nummeret Comfortably Numb Gilmour skulle spille med på, men til afslutingen af showet, der som bekendt slutter med nummeret Outside the Wall, kom alle musikerne på scenen sammen foran den væltede mur. Her kom så Gilmour med og spiller på banjo og så præsenterer Waters også Mr. Nick Mason der så kommer ind og spiller på tamburine. Så bliver det ikke meget større.
Alle tre fra Pink Floyd på scenen sammen og de spiller et Pink Floyd nummer.
Det største scenario for en hver Pink Floyd nørd

Rolling Stone Magazine har en god artikel om hændelsen. Læs den her
Der er en god portion Mason humor inkluderet:

Were any more words exchanged backstage after the show?
"You mean apart from 'Fuck off. I hate you?' 'I never want to see you again?' No."

Nogle andre højdepunkter for os danskere, må selvfølgelig være de tre gange han spillede i Danmark:

7. maj 2011 opførtes The Wall i Parken i København

13. juni 2011 opførtes The Wall i Herning's MCH multiarena

11.august 2013 opførtes The Wall igen i Parken

Hvorom alt end er, så var Parken det absolut største af alle shows på Waters turnee i 2011. Så der var efter sigende opsat en del ekstra højttalere for at kunne tilfredsstille de omkring 47.000 tilskuere.
Senere hen på touren blev det til flere koncerter i samme størrelse. Jeg tror den største var i Canada og den var udendørs.

Udendørs eller indendørs så var min store frygt, at det skulle gå som i Berlin 1990.
Det blev dog ved frygten. Ja, han er blevet klogere teknologien er blevet bedre, så alt klappede.

Jeg læste andetsteds at tallet for koncerten i Herning var 14.000 tilskuere.

Den gamle stridsøkse for alvor begravet.

Når nu vi er ved optaketen til The Wall og andre gamle historier, så må vi lige tage denne historie med. Det er i sandheden en milepæl i Pink Floyds historie og virkelig gode nyheder for os fans af Pink Floyds musik. En forudsætning for hændelsen 12.maj 2011

Vi så det de indledende skridt i 2005 til Live 8 hvor de alle fire stod på scenen sammen og Waters nærmest var rørstrømsk (underligt ord) Siden har der også været enkelte klip på Gilmours mange DVD-udgivelser, hvor man ser de to "løbe ind i hinanden" udenfor et studie. Også denne hændelse forløb uden nogen fik skåret halsen over. Faktisk var det her klart og tydeligt at se at der her var tale om et møde mellem to gamle venner.

Men at skulle se de to optræde sammen skulle altså tage 5 år mere. Og dét uden en eller anden Geldof til at overtale dem ;o).
Denne gang var det tydeligvis en direkte invitation eller opfordring fra Gilmour til Waters. Herunder kan du læse Waters' forklaring af hvad der skete. Det absolut mest spændende i denne historie er at Gilmour tydeligvis måtte bestikke Waters. Det er jo ikke længere en nyhed at Gilmour måtte love Waters at komme og spille guitaren på Comfortably Numb til en af Waters The Wall koncerter

Gilmour lovede at spille med på en af Waters The Wall koncerter

Vi ved jo så i dag godt at det skete d.12.maj i London, hvor der så skete det helt utrolige - nå ja for os Pink Floyd fans - at Nick Mason også mødte op og kom med på scenen til sidste nummer i showet.

Her er Waters' ord om hændelsen fra dengang :

So here's what happened. Last year, 'The Hoping Foundation' a charity that supports Palestinian refugee kids, (http://www.hopingfoundation.org) put on a fund raiser at Ronnie Scott's Club in London, the idea of which was to raise money by auctioning karaoke performances by various celebrities. David was there as a supporter and was moved to perform an impromptu rendition of George Gershwin's 'Summertime?' which he performed aided and abetted by supermodel Kate Moss.

In the wake of that evening, someone, I think it was David himself, came up with this 'Wouldn't it be funny', idea. What if he (David that is) were to sing the old Teddy Bears song 'To Know Him Is To Love Him' with me (Roger that is), what with us having been so famously at each other's throats for years and years. Get it!!!! Anyway he E-mailed me with this suggestion and I loved it, so then it was just a question of juggling dates and deciding to do 'Wish You Were Here' and 'Comfortably Numb' to round out our little set. Or so I thought, until he sent me a number of very musical and eloquent demos of how we could do the song in two-part harmony. I listened with a sinking heart, knowing that David, with his superior vocal skills, could sing either part standing on his head, whilst I would have to search for a different key and then struggle through hours and hours of routining a performance that lay way outside my vocal comfort zone. To my eternal shame I bottled out and told Dave I would happily do 'Wish You Were Here' and 'C. Numb', but that 'To Know him is to Love him' was beyond me.

Some weeks passed with David cajoling me from time to time, telling me how easy it would be, but I clung resolutely to my fear of failure until one day he made one final entreaty. I quote "If you do 'To Know Him Is To Love Him' for The Hoping Foundation Gig, I'll come and do 'C. Numb' on one of your Wall shows". Well! You could have knocked me down with a feather. How fucking cool! I was blown away. How could I refuse such an offer. I couldn't, there was no way. Generosity trumped fear. And so explaining that I would probably be shite, but if he didn't mind I didn't, I agreed and the rest is history. We did it, and it was fucking great. End of story. Or possibly beginning.


Roger

PS. Just heard from David, he will decide in due course which gig he wants to do, it will be a surprise!

Vil du se flere billeder fra både da de to øvede og fra selve showet, har Polly Samson lagt en stribe ud på sin hjemmeside :
pollysamson.com/photography

Og så kan du se og høre showet på den side det hele drejer sig om http://hopingfoundation.org. Den er også på Youtube, men det er selvfølgelig meningen at man skal gå ind den officielle side, så man også lige kan støtte med lidt basseører samtidig.

De spiller i over 27 minutter. Setlisten, som det så smukt hedder på dansk, har jeg ikke orket at få skrevet ned, men de starter med "To Know Him is to Love Him" og går så over i "Wish You Were Here"...

Som alle andre der laver hjemmesider, vil jeg ogs gerne hre din mening om pinkfloydhyldest.dk.
Vr rar at skrive et par ord i min gstebog
[ Skriv i min Gstebog ] - [ Ls min Gstebog]
Eller skriv direkte til mig pinkfloyd@pinkfloydhyldest. (tilfj selv dk - jeg er trt af spam.)

eXTReMe Tracker