Forside
Hovedsider
Biografier
Pink Floyd diskografi
Kontakt
Sitemap

A Nice Pair

Udgivet: December 1973
Produceret af:Norman Smith
Selskab: Harvest
Cover Dessign : Hipgnosis
Højest på hitlisten : 20.plads

Man kan påstå at dette er Floyds første opsamlingsplade. Det er i hvert fald ikke noget nyt materiale der blev budt på her.
Efter successen med Dark Side of the Moon følte pladeselskabet at de to første LP'er skulle genudgives.

Her til venstre er det oprindelige cover fra Floyds første LP "Piper at the Gates of Dawn" fra de glade Barrett-dage. Oprindeligt indspillet og udgivet i mono, som man brugte det dengang. Senere er den blevet mixet til stereo.

Her til højre er så næste original cover. "A Saucerful of Secrets" var fra starten af i stereo, hvilket jo var revolutionerende dengang i 1968.

Jeg troede egentlig at "A Nice Pair" kun var kommet på vinyl, men i følge Amazon kan den fåes på CD. Det synes jeg er lidt undeligt, da der jo ikke er noget nyt eller spændende ved denne udgivelse, og når så alt alligevel blev genudgivet på CD, hvorfor så også genudgive denne genudgivelse. Penge forklarer meget

Tilblivelsen af coveret derimod er der mange historier om, fra den kære Storm Thogerson. Floyd og Storm startede med at komme med en masse ideer. Som bekendt har Floyd-medlemmere en udpræget sans for humor. Så som "a fork in the road" og så er der et billede af på en vej med en gaffel. "En tudse i halsen" og så var der et billede af en mund hvor der er en tudse på vej ud af. Og så videre og så videre.
Først blev alle disse forslag forkastet, i hvert fald som enkeltstående ideer til et cover, men senere tog man fat i dem alligevel. Så tog man bare næsten alle ideerne, og lavede det cover man så kan se her på siden.

En lille detalje fra forsiden af coveret, er at der oprindeligt var det skilt fra en tandlægeklinik som du kan se øverst på siden i øverste højre hjørne af coveret. Men herunder kan du se at det nu er en kineser eller japaner foran sit hus. Det er fordi det var (er?) ulovligt at reklamere for tandlæger !

Her er forsiden og bagsiden af coveret:

Her er midteropslaget:


Hvis du vil læse sangtekster og se hvilke numre der er på de to plader, må du klikke dig over til de oprindelige sider,
enten Piper at the Gates of Dawn eller A Saucerful of Secrets
Du kan også klikke på de originale covers længere oppe på denne side.

Som alle andre der laver hjemmesider, vil jeg også gerne høre din mening om pinkfloydhyldest.dk.
Vær rar at skrive et par ord i min gæstebog
[ Skriv i min Gæstebog ] - [ Læs min Gæstebog]
Eller skriv direkte til mig pinkfloyd@pinkfloydhyldest. (tilføj selv dk - jeg er træt af spam.)

eXTReMe Tracker